Lean UX tools / The GAINE blog

Customer journey mapping

Visste du att alla organisationer och företag har en så kallad kundresa. Det är den totala upplevelsen som din kund upplever av er, genom alla kanaler och kontaktytor som ni erbjuder. En bra kundresa sköter marknadsföringen själv, då era kunder själva rekommenderar er för nya kunder. En sämre kundresa är ofta den som som bara blir som den blir utan att någon ägnat en tanke åt den. T.ex. kan det vara så att man glömmer bort att kundupplevelsen i reklamationer behöver vara lika bra som i köp-situationen.

your-customers-journey

Det är dyrt att utveckla och underhålla alla kanaler och kontaktytor så som hemsidor och appar. Dessutom är det ofta så att de inte blir riktigt som man tänkt sig sen när folk börjar att använda dem och då är det ofta försent att göra något åt det. Det är inte roligt. Varken för ledningen eller för de som arbetat med dem.

Vi hjälper er att undvika att hamna i den situationen genom att tillsammans med er och era kunder skapa en enhetlig kundupplevelse som skapar nytta både för era kunder och er på snabbast effektivaste sätt. Detta gör vi bland annat med hjälp av interna workshops och externa användarintervjuer som vi filmar.

Vi har jobbat med kundresor hos Volvo Group, Ellos och Nordic Cube.

Vi kommer gärna till er och berättar mer. Så här kontaktar du oss.

 CUSTOMER JOURNEY MAPPING, Visste du att alla organisationer och företag har en så kallad kundresa...